دسته‌ها
روانشناسی کتاب

بخش هایی از کتاب مطالعه عروسک ها نوشته جی استنلی هال

کتاب مطالعه عروسک ها نوشته جی استنلی هال

و ترجمه رضا هاشمی بنی

این کتاب توسط نشر رزا در سال 1403 منتشر شده است.

بخش های از مقدمه کتاب مطالعه عروسک ها نوشته جی استنلی هال

عروسک ها از دیرباز یکی از اسباب بازی های اصلی کودکان بوده اند و در حال حاضر تقریباً بین انسان های بَدَوی و متمدن مشترک و فراگیر است؛ جالب توجه است که تاکنون هیچ تلاش جدی برای مطالعه آنها صورت نگرفته است. موضوع این پژوهش نه تنها نسبتاً جدید است؛ بلکه زمینه ای را می گشاید که از پیچیدگی وسیع، جنبه های جذاب فراوان و با اهمیت بالا در روانشناسی و آموزش و پرورش کودکان برخوردار است. چنانچه مادری متفکر (در مورد عروسک، این موارد را) از خود می پرسد: بهترین شکل، اندازه، جنس، میزان ظرافت یا وسایل مکانیکی، لباس، لوازم جانبی، زمان دل کندن از بازی با عروسک چگونه است، تقلید درست و نادرست از زندگی انسان چگونه انجام می شود؛ آیا بازی با عروسک غریزی بوده و برای پسران و دختران هر دو به یک اندازه خوب است یا هر تعمیم مربوط به نام عروسک، خانواده عروسک، بیماری های عروسک (چگونه است)؛ چه سنی غریزه عروسک بازی در آن قوی تر است و یا چه موقع به طور اصولی کم می شود، آیا عروسک های کاغذی مقدم بر عروسک های سه بعدی بوده اند یا به دنبال آن ها و یا در کنار آن ها وجود داشته اند، ساختمان بدن عروسک، روانشناسی عروسک، منبع واقعی غرایز بسیاری است که در بازی با عروسک بیان می شود، شکل آن در بین نژادهای بَدَوی، آیا به بت پرستی ارتباط پیدا می کند یا خیر و اگر چنین است چگونه می توان پاسخ همه این مسائل را در پیشینه مطالعاتی ضعیف و پاره و پاره مرتبط با عروسک ها، بیهوده جستجو کرد. به راستی که این مقاله، هرچقدر هم که ناقص باشد، اولین موردی است که به اهمیت یک حوزه روانشناسی تحولی غفلت شده جدید اما بسیار غنی توجه می کند.

منبع : کتاب مطالعه عروسک ها، جی استنلی هال، مترجم: رضا هاشمی بنی، تهران، نشر رزا، چاپ 1403

بخش های از بخش انسان شناسی کتاب مطالعه عروسک ها نوشته جی استنلی هال

یادداشت های مردم شناسی[1]

دکتر گوستاو شلگل[2] در توونگ پائو[3] دوره7، شماره 1 می نویسد:

عروسک ها منشاء متاخر در اروپا دارند. در آغاز قرن پانزدهم، در زمان سلطنت شارل ششم دیوانه[4] فرانسوی، یک ایتالیایی به نام پوسِلو[5] با سی قاطر پر از جعبه‌ها و زنگ‌های آویزان  از پادوآ[6] به فرانسه آمد. او در این جعبه ها تصاویر چوبی نود و شش ملکه و دیگر زنان مشهور امپراتوری روم قدیم را داشت که روی مجسمه ها و سکه ها حک شده بود. او آنها را در همه جا نشان می داد و با نمایش آنها ثروت قابل توجهی به دست آورد. سرانجام مشاوران پادشاه او را به دربار فراخواندند تا اعلیحضرت را سرگرم کند. هنگامی که به توضیح مجسمه «پوپیا» رسید که وانمود می شود توسط نرون با یک لگد به شکمش کشته شده است، پادشاه با بیشترین توجه گوش می داد و سرانجام مجسمه پوپیا را به قیمت 50 سول[7] پاریسی معادل 300 فرانک ارز فعلی خرید. به زودی الگوی پادشاه دنبال شد و هر نجیب زاده ای مانند این مجسمه کوچک را خرید و از آنجایی که عروسک شاه، پوپیا بود، هرکس عروسک خود را پوپیا صدا می کرد و گفته می شود نام واژه های «پوپی» ، «پویپی» و در نهایت «پویپِی» از آن گرفته شده است. [8]

[1] Anthropologica

[2]  Gustav Schlegel (1840 – 1903) یک چین شناس و طبیعت شناس هلندی

[3]  T’oung Pao یک مجله هلندی که در سال 1890 تأسیس شد و تا الان منتشر می شود، یک مجله علمی برجسته که در مورد تمام جنبه های سنتی چین بوده است و گوستاو شلگل به همراه هنری کوردیه تا سال 1903 سردبیر آن بودند.

[4] Mad Charles VI

[5] Pusello

[6] Padua

[7] sols

[8]  به ترتیب کلمات آمده در گیومه در این بند : «Poppea» «Poppee»، « Poupee»، « Poupee»

جهت دانلود کتاب مطالعه عروسک ها به این لینک مراجعه کنید:

لینک دانلود کتاب مطالعه عروسک ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *